Valborg i Uppsala

Förra veckan firade jag vad som kanske var mitt sista valborgsfirande i Uppsala. Efter mer än 5 år i studentstaden så skall det erkännas att det känns lite vemodigt. Genom åren har jag dock hunnit med det mesta. Första året då jag bodde i Flogsta firade jag valborg med att kolla på flottränningen och picknicka i ekonomikumparken. Framför allt det sista kändes lite väl dräggit för min smak, så nästkommande år blev det champagnefrukost med kören och bal på slottet. I år så blev det grillfest och brasa.

För den oinvigde så kan jag meddela att festandet i Uppsala inte är begränsat till sista april, det är snarare kulmen på en lång periods festande, ”totalborg”, där dagarna (enligt vissa) bör benämnas på följande sätt:

Skvalborg – 28 april
Kvalborg – 29 april
Valborg – Sista april
Finalborg – första maj
Brutalborg – 2 maj
Katastrofalborg – 3 maj

Här kommer några kvadratiska bilder jag tog på Sveriges mesta valborg, mitt finalborg.

 

valborg_2015-8

 

valborg_2015-6

 

valborg_2015-5

 

valborg_2015-4

 

valborg_2015-3

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.