Ett gott styrelseskick

Vi inser kanske inte hur skört vårt politiska system är och hur ovanligt det är att leva under ett gott styrelseskick. Denna film ger lite perspektiv. Demokratin, tillsammans med alla goda värden, är något som aldrig kan vinnas en gång för alla. Det är i själva verket något som varje generation måste vinna på nytt, annars förlorar vi det. Dessutom är det inte enkelt att vinna detta. Det är svårt, tungt och tidskrävande. Det kräver mod och uthållighet, beslutsamhet och tålamod, trofasthet och självbehärskning.

Men det går.

 

”An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?”

1 kommentar till “Ett gott styrelseskick”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.